Over ons

Waterland Real Estate is een professionele Nederlandse vastgoedonderneming die zich concentreert op het beleggen in en ontwikkelen van overwegend residentieel vastgoed. Opgericht in 2014 als joint venture van Feike Siewertsz van Reesema en een buitenlands investeringsfonds. De jaren na oprichting is Waterland Real Estate zich steeds meer gaan toeleggen op gebiedsontwikkeling, met een focus op duurzame en betaalbare huur- en koopwoningen.

Specialists in area development, strong focus on sustainable and affordable housing

Development with appropriate sensitivity to local concerns

Richard Kaagman

Partner

Kaagman beschikt over veel ervaring binnen vastgoedontwikkelingen en is gespecialiseerd in een drietal sectoren: zorgvastgoed, conceptuele kantoorontwikkelingen ‘het nieuwe werken’ en binnenstedelijke herontwikkelingen. Zijn visie omtrent het realiseren van passende huisvesting voor de vergrijzende doelgroep woningzoekenden wordt alom geprezen en op veel locaties geïmplementeerd.

Kaagman is voorzitter van de Stichting Betaalbare Ateliers Amsterdam. Zij realiseren broedplaatsen voor startende ondernemers. Ook is hij lid van de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM) en lid van FIABCI-Nederland, een internationale netwerkorganisatie voor onroerend goed professionals.

Feike Siewertsz van Reesema

Managing Partner

Siewertsz van Reesema heeft een lange en uitgebreide ervaring binnen vastgoedinvesteringen, -ontwikkelingen & – assetmanagement. Hij is voorzitter van de werkgroep Wonen van het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), een internationale beroepsorganisatie voor o.a. vastgoedprofessionals en hij zit in het bestuur van de Nederlandse afdeling van het Urban Land Institute (ULI). Dit is een wereldwijd opererend non-profit instituut voor onderwijs en onderzoek naar de gebouwde omgeving.

Daarnaast is hij ambassadeur van ‘Professioneel Platform Vastgoedbelang’, een stichting die de belangen behartigt van particuliere vastgoedbeleggers in zowel de landelijke als lokale politiek. Ook is Siewertsz van Reesema voorzitter van de Godelindeschool te Hilversum waar zijn kinderen opgroeien.

Siewertsz van Reesema is lid van:

  • de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM)
  • het Watertorenberaad, waarin de leden uit verschillende disciplines (overheid en sociaal domein) samenkomen om de processen in gebiedsontwikkeling te verbeteren
  • FIABCI-Nederland, een internationale netwerkorganisatie voor onroerend goed professionals